Dolar 32,3234
Euro 35,0716
Altın 2.282,24
BİST 9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

Yüzünüzdeki şansınızı biliyor musunuz?

Yüzünüzdeki şansınızı biliyor musunuz?
A+
A-
1 Ekim 2018 13:54

Dr.Yavuz Selim Yıldırım, Gamze’nin cildin herhangi bir yerinde gözle görülebilir seviyedeki çukura verilen isim olduğunu belirterek, “Gamze isim olarak “melek dokunuşu” “şans” gibi anlamlara gelmektedir. Gamze güzelliği simgeler. Gamze’li kişiler bebek yüzlü, neşeli ve sevimli olarak adlandırılır” dedi.

Gamze’nin aslında genetik bir problem olduğunu çoğunlukla iki taraflı görüldüğünü nadiren tek taraflı da olduğunu dile getiren Dr.Yavuz Selim Yıldırım, “Anne karnında yüz kaslarından “zygomaticus” kasındaki kısa gelişmeye bağlı olur. Kas dokusu kısa geliştiği için cilt ve cilt altı bölgeye yapışır ve gülümseme ile ”Gamze” ortaya çıkar. Doğumdan itibaren görülür, özellikle küçük çocuklar güldüklerinde gamzeleri ile çok sevimli hal alır. Gamzeler her zaman güzellik, mutluluk ve sevimlilik ölçütü olarak görülür. Yüzde iki yanakta oluşabildiği gibi çenede de oluşabilir. Vücudun diğer yapılarında da görülebilir. Anatomik olarak oluşan bir kusur bu sayede insanın gülümsemesine güzellik ve çekicilik katmaktadır.

Gamze için bir diğer önemli gerçek ise genetik olarak aktarılmasıdır. Annede babada birinde olması durumunda çocuğuna geçme ihtimali %25 iken, her ikisinde var ise çocuğuna geçme ihtimali %50 %100 arasında değişmektedir” diye konuştu.

REKLAM ALANI 8

“Gülünce yanaklarında güller açar” deyiminin tam karşılığı olan “Gamzeler” için bir çok şarkı türkü şiir söylendiğini ifade eden Doç.Dr.Yavuz Selim Yıldırım, “Genetik bir problemin herkes tarafından güzellik olarak algılanması, sahiplerine sevimlilik ve çekicilik katması oldukça ilginçtir. Gamzeler kadınlarda ve erkeklerde eşit oranda görülür, yaşla beraber bir kısmı kaybolabilir. Gamzeler sonradan oluşmaz ancak, yüzdeki mimik çizgilerine denk gelen Gamzeler daha sonradan belirgin hale gelebilir. Gamze’li insanların fazla kilo almasıyla Gamze kaybolabilir ya da zayıfladıktan sonra Gamzeler belirgin hale gelebilir. Sonradan Gamze sahibi olmak isteyenler ancak estetik operasyonla gamze sahibi olabilir. Gamze’li insanların şanslı olduğuna inanılır ancak sonradan Gamze yaptırmak bu şansı beraberinde getirir mi işte o bilinmez.” Şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.