Dolar 32,3381
Euro 35,1961
Altın 2.248,29
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 4°C
Yağmurlu
Erzurum
4°C
Yağmurlu
Sal 4°C
Çar 3°C
Per 4°C
Cum 2°C

ÜRETİCİNİN ELİNDE KALAN KURBANLIKLARI ESK ALACAK

ÜRETİCİNİN ELİNDE KALAN KURBANLIKLARI ESK ALACAK
A+
A-
4 Ağustos 2020 12:43

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilerimizin mağdur edilmeyeceğini ve ESK’nın elde kalan hayvanları alacağını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli açıklamasında şu ifadeleri kullandı; ”Bu sene 1,2 milyon büyükbaş, 3,6 milyon küçükbaş kurbanlığımız var. Bu yıl da kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilerimizi mağdur etmeyeceğiz. Pazarda satılamayan hayvanların tamamını, talep etmeleri halinde, Et ve Süt Kurumumuz eliyle biz alacağız.

Canlı ağırlık tartımlarından %8 tokluk firesi düşülmesi sonucu 400 kg ve üzeri olan, besi kondisyonu yüksek, erkek kasaplık sığırların canlı alım birim fiyatı,19,00 ₺ olarak;

Canlı ağırlık tartımlarından %8 tokluk firesi düşülmesi sonucu 320-399 kg arası olan, besi kondisyonu yüksek, erkek kasaplık sığırların canlı alım birim fiyatı 18,00 ₺ olarak;

  1. ve III. kalite dişi kesimlik sığırlar ise canlı olarak alınmayıp, Kurumumuz mevcut cari alım kriterleri ve fiyatları ile satın alınacaktır”

Küçükbaş hayvanlarda tokluk firesi düşülmeksizin tokluların canlı kilogramını 17,00 liradan alınacağını belirten Bakan Pakdemirli “Koyunlar 15,00 ₺/canlı kg, keçiler ise 13,00 ₺/canlı kg fiyat üzerinden satın alınacaktır” ifadelerini kullandı.

Alım fiyatları ve diğer detayların bugün ESK tarafından duyurulacağını belirten Pakdemirli “Kesime getirilecek elde kalan kurbanlık hayvanların, Tarım İl Müdürlüklerince hayvan pazarlarında görevlendirilen veteriner hekimler tarafından verilen sevk belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir” diyerek sözlerini tamamladı.

REKLAM ALANI 8
REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.