Dolar 32,3658
Euro 34,9484
Altın 2.325,25
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 14°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
14°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

TORTUM’UN GÜREŞ AĞASI BELLİ OLDU

TORTUM’UN GÜREŞ AĞASI BELLİ OLDU
A+
A-
28 Temmuz 2019 10:33

TORTUM’UN AĞASI BELLİ OLDU

Erzurum’un Tortum ilçesinde organize edilen 129.geleneksel Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreş festivali tamamlandı. Organize edilen Karakucak güreşlerine 5 ülkeden 400 sporcu katıldı. Düzenlenen Karakucak güreşlerinde güreş ağalığını ise 45 bin TL ile iş adamı zeki ÜNAL kazandı.

Ejderhaber/Yunus AKGÜL

Erzurum’un Tortum ilçesinde bu yıl 129.su düzenlenen geleneksel uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri tamamlandı. Düzenlenen  güreş ağalığını iş adamı Zeki Ünal Kazandı..

GÜREŞ AĞASI ZEKİ ÜNAL OLDU

129.Geleneksel uluslararası Karakucak güreşlerinin ağalığı için İş adamı Zeki ÜNAL, iş adamı Zafer Ergüney, Aşağıkatıklı Muhtarı Aşkım Durmaz, Karabey Eroğlu ve Ali Karataş Yarıştı. Tortum belediye Başkanı Muammer Yiğider açık artırma ile yapılan ağalık yarışmasını 15 bin TL ile başlattı.15 bin TL ile başlatılan güreş ağalığını 45 bin TL ile zeki Ünal kazandı.

REKLAM ALANI 8

Karakucak Güreşleri’nin çok değerli bir kültür mirası olduğunun altını çizen Güreş Ağası Zeki Ünal, Asım Bülbül’ü  rahmetle anarken, onun hatırasını yaşatmaktan onur  duyduklarını belirtti. 1971 İzmir’de düzenlenen Akdeniz oyunlarında 82 kiloda 1. olan rahmetli Asım Bülbül’ün sahip olduğu cesaret, ahlak, inanç, idealizm ve çalışma azmiyle, gelecek nesillerin örnek alacağı şahsiyetler arasında bulunduğunu ifade eden güreş ağası Ünal “Karakucak, en eski Türk güreşidir. Binlerce yıllık bu geleneğimizi sürdürürken 129.sunu düzenlediğimiz Karakucak güreşlerinde bu yılda Rahmetli Asım Bülbül hatırasını yaşatmaktan dolayı onur ve gurur duyuyoruz. Karakucak güreşinin gelecek nesillere aktarılması için her türlü gayreti göstermeyi sürdüreceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın, ben bu vesile ile bu festivalde emeği geçen başta Tortum ilçe kaymakamımıza Çok değerli Dostum Tortum belediye Başkanımız Muammer beye ve bu güzel günde güreş alanımızı dolduran değerli Tortum halkı ve Tüm hemşerilerimize teşekkürlerimi sunuyorum ” dedi.

Yeni güreş ağası Ünal, daha sonra davul zurna eşliğinde omuzlara alınarak Güreş Severleri alkışlar eşliğinde selamladı.

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.