Dolar 32,3640
Euro 35,0101
Altın 2.325,51
BİST 9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

TBMM Başkanı Yıldırım'dan BM'ye İdlib tepkisi

TBMM Başkanı Yıldırım'dan BM'ye İdlib tepkisi
A+
A-
4 Ekim 2018 16:57

TRT World tarafından düzenlenen ‘Parçalanmış bir dünyada barış ve güvenliği yeniden düşünmek’ konulu programa katılan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İdlib’te yaşananlara değindi. TBMM Başkanı Yıldırım, “Bakın Suriye’ye son İdlib olayına bakın. Nerede dünya, nerede BM? Orada milyonlarca insan ölümle yüz yüze geldi. Türkiye inisiyatif aldı. Rusya’yı ikna etti, akan kan durduruldu. Ama bu sürdürülebilir bir şey değil. Bütün ülkelerin sorumluluk alması lazım. Bir ülkenin başkanı çıkıyor bizim asırlık komşumuz İran’a diyor ki ‘Ben nükleer anlaşmasını beğenmedim iptal ediyorum. Bu kadar keyfilikle, öngörülemez kararlarla küresel barış sağlanamaz. Aklına estiği gibi hareket eden ülkeler dünyanın barışından istikrarından sorumlu olan ülkeler gibi adlandırılamaz. Güç sorumluluk ister. Sadece kendinizin değil bütün dünyanın huzuru barışı için daha sorumlu davranmanızı gerektirir” dedi.

ABD’nin iki bakan hakkında aldığı karara da tepki gösteren TBMM Başkanı Yıldırım, “Bir gün kalktılar, bizim bakanlarımız hakkında efendim ‘mal varlığına el koyduk’ gibi abuk subuk kararlar aldılar. Efendim Türkiye’nin ihraç ürünlerine ilave vergiler koydular. Türkiye’nin hakkı olan bazı savunma araç gereçlerine kısıtlama getirmeye kalktılar. Böyle bir şey olabilir mi? Hangi gün ne şekilde davranacağı belli olmayan bir anlayışla dünyaya barış ve huzur getirilebilir mi? Dolayısıyla 194 BM üyesi ülke bu konuları daha aklı selimle değerlendirmeli ve yine BM çatısı altında çözüm üretmenin yollarını zorlamalıdır. Hiçbir dini ayrım gözetmeksizin bölgesel farklılıkları ve dünya gerçeklerini dikkate alarak politikalar üretmek mecburiyetimiz var” şeklinde konuştu.
Murat Horoz – İsmail Coşkun
 

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.