Dolar 32,3652
Euro 34,9611
Altın 2.325,56
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

TBMM Başkanı Binali Yıldırım Azerbaycan ’da

TBMM Başkanı Binali Yıldırım Azerbaycan ’da
A+
A-
29 Ağustos 2018 15:54

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan ’ın başkenti Bakü ’ye geldi. TBMM Başkanı Yıldırım ’ın uçağı Türkiye saati ile 20.20 ’de Bakü Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı ’na iniş yaptı. Yıldırım ve heyetini havalimanında Azerbaycan Milli Meclis Başkan Yardımcısı Ziyafet Askerov, Türkiye Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral ve büyükelçilik çalışanları karşıladı. 

TBMM Başkanı Yıldırım havalimanında yaptığı açıklamada, “Dost ve kardeş Azerbaycan ’a gelenek olduğu üzere TBMM ’nin 27. Yasama yılında Meclis Başkanı seçilmem münasebetiyle ilk yurt dışı ziyaretimizi milletvekili arkadaşlarımızla gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaret çerçevesinde Azerbaycan Milli Meclis Başkanı ile görüşmelerimiz olacak. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından da kabul edileceğiz. Sayın Başbakan ile de görüşmelerimiz olacak. Birçok teması gerçekleştirerek bu programı tamamlamış olacağız” ifadelerini kullandı.
Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluğu hatırlatan Yıldırım, “Azerbaycan ve Türkiye, ‘iki devlet, bir millet ’ şuuruyla, bugüne kadar her alanda ikili ilişkilerimizi, bölgesel konuları birlikte ele alan, uluslararası meselelerde birlikte hareket eden iki dost ve kardeş ülkeyiz. Bu ziyaretimizin ilişkilerimizin gelişmesine ivme kazandıracağına inanıyoruz. Güzel memleketimizde, Azerbaycan’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyor, bütün Azerbaycan halkını muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuştu. 

TBMM Başkanı Yıldırım yarın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ’in mezarını, Azerbaycan ve Türk Şehitliği ’ni ziyaret edecek. Yıldırım daha sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edilecek, Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov, Başbakan Nevruz Memmedov ile görüşecek. Son olarak ise Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Bakü ofisini ziyaret edecek.  

Kamil Nadirli
 

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.