Dolar 32,3695
Euro 35,0258
Altın 2.325,72
BİST 9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Son Dakika! Üçüncü Havalimanı Toplu Ulaşım İhalesi'ni Otobüs A.Ş. Kazandı

Son Dakika! Üçüncü Havalimanı Toplu Ulaşım İhalesi'ni Otobüs A.Ş. Kazandı
A+
A-
27 Eylül 2018 15:51

İstanbul Yeni Havalimanı için yeniden yapılan toplu ulaşım ihalesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi Otobüs A.Ş. kazandı. İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen ihaleye 9 şirket katıldı. İhaleyi 750 milyon liranın üzerinde teklif verdiği öğrenilen İstanbul Otobüs A.Ş. kazandı.

BEDEL 702 MİLYON TL’YE ÇIKARTILMIŞTI

29 Ekim’de ilk etabı açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’na yapılacak olan 150 bagajlı otobüsle taşımacılık ihalesinin iptal edilmesi sonrası yeni ihalenin 27 Eylül’de yapılması kararlaştırılmıştı. 4 Eylül’de yapılan ihalede tahmin edilen bedel 468 milyonken yeni ihalede tahmin edilen bedel 702 milyon TL’ye çıkarılmıştı.

SÖZLEŞME BEDELİ 5 AYA EŞİT ŞEKİLDE BÖLÜNEREK ÖDENECEK

İhale sonrası, sözleşme bedelinin tam elektronik bilet karşılığının yüzde 20’lik kısmının parasal tutarı sözleşme imzalandığı tarihi takip eden aydan başlamak üzere 5 aya eşit şekilde bölünerek ödenecek. Yüzde 80’lik bölümü de 120 aya eşit şekilde bölünerek ödenecek.

6 YAŞINA KADAR OLAN ÇOCUKLARDAN ÜCRET ALINMAYACAK

REKLAM ALANI 8

Bagajlı lüks taşımacılık yapacak olan günde 75 bin yolcu taşıması beklenen otobüs hatlarından uzaklığına göre şartname gereği 12 ile 30 TL arasında ücret alınacak. İşletmeci 6 yaşına kadar olan çocuklardan ise ücret alamayacak.

EN PAHALI HAT PENDİK

En çok aracın konulacağı yer ise 50 kilometrelik Yenikapı-Sirkeci hattı olacak. 11 dakikada bir aracın hareket edeceği hatta 23 araç hizmet verecek. Bu hattın ücreti ise 18 TL olacak. En pahalı ve en uzak hat ise Pendik ilçesinden olacak. Bu hatta ise 5 araçla sefer düzenlenecek. 93 kilometrelik Pendik hattının ücreti ise 30 TL olacak.



REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.