Dolar 32,3281
Euro 35,0599
Altın 2.296,43
BİST 9.012,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

Somali ’de bomba yüklü araç ve silahlı saldırıda ölü sayışı 39 ’a yükseldi

Somali ’de bomba yüklü araç ve silahlı saldırıda ölü sayışı 39 ’a yükseldi
A+
A-
11 Kasım 2018 02:43

Dün öğleden sonra Somali’nin Başkenti Mogadişu’da Sahafi Oteli ve Cinayet Araştırma Bürosu’nun yakınlarında bomba yüklü iki araba patladı. Daha sonra üçüncü bombalama olayı bir otelin yakınında bomba yüklü üç tekerli bir ara patlaması meydana geldi.
Polis, bombalamanın ardından silahlı bir grubun otele girmeye çalışırken güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Bir minibüsün yakınında patlayan bombalı araç sebebiyle bazılarının tanınmayacak şekilde yandığını belirten polis, ölenlerin sayısının 39 yaralıların sayısının da 40 olarak kesinleştiğini söyledi.
Somali hükumetini devirmeye çalışan El Şebab terör örgütü saldırının sorumluluğunu üstlendi.
Silahlı terör örgütü El -Şebap 2011 yılında, Somali ve Afrika çok uluslu güçler tarafından Mogadişu ve diğer şehirlerden dışarı püskürtülmüştü. Ancak silahlı örgü sık sık Mogadişu ve başka yerlerde bombalı saldırıları sürdürüyor.

Saldırıların genellikle oteller ve askeri kontrol noktaları hedef aldığı kaydedildi
Geçen yıl kalabalık bir dört yol ağzında gerçekleştirilen bomba yüklü bir araç patlamasında civardaki evleri tahrip olduğu ve en az 350 kişinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.
ABD Başkanı Trump’ın yönetimi sırasında Afrika Boynuzu’nda ABD’nin El Şebab’a karşı saldırılarını yoğunlaştırdı. Pentagon ocak ayından beri silahlı terör örgütüne karşı bazı bölgelerde bazıları drone olmak üzere 25’ten ziyade hava saldırısı gerçekleştirdi.
ABD geçen ay Harardere yakınlarında gerçekleştirdiği hava saldırısında 60 tane EŞ-Şebab mensubunu öldürdü. Halen Afrika Boynuzunda 500 Amerikan askeri bulunduğu belirtildi.  

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.