Dolar 32,3697
Euro 35,0071
Altın 2.325,73
BİST 9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Sendikalardan Asgari Ücrete Çifte Zam Talebi

Sendikalardan Asgari Ücrete Çifte Zam Talebi
A+
A-
22 Ekim 2018 06:49

Asgari ücret pazarlığında çifte zam tartışması başladı. İşçi sendikaları, bu yılki asgari ücretin 2 bin TL’ye çıkarılmasını daha sonra artış yapılmasını istiyor. Zammın aralıkta devreye girmesi de isteniyor.

2 BİN LİRAN ÜZERİ BEKLENİYOR

Sabah yazarı Faruk Erdem’in bugün yayımlanan yazısına göre, şu anda 1603 lira net ve 2029.50 TL brüt olarak uygulanan asgari ücret pazarlığının bu yıl 2 bin lira net üzerinden başlaması bekleniyor. Erdem’in aktardığına göre talepler arasında ‘önce 2 bin liraya çıkartılıp sonra zam uygulansın’ teklifi de var.

YÜZDE 15 ZAM

Bu yıl Yeni Ekonomi Programı’nda yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 20.18 olarak açıklanmıştı. 12 aylık ortalamalara göre bir artış yapıldığı varsayılırsa, yine yüzde 15 civarında zam beklenebilir” diyen Erdem, şöyle devam ediyor:

İŞVEREN TEŞVİK İSTİYOR

REKLAM ALANI 8

Buna göre de net asgari ücret 1.844 lira civarında oluyor. Enflasyon hedefine göre ise rakam bin 927 lira. Bu yıl gündeme gelen ikinci bir talep ise uygulamanın ocak yerine aralıktan itibaren başlaması. Bu da komisyonun kasımda toplanıp kararını vermesi anlamına geliyor. İşveren kesimi ise asgari ücret üzerinden sağlanan teşviklerin devamını bekliyor. Özellikle ilave istihdamda vergi ve primleri iki yıldır kamu karşılıyor.



REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.