Dolar 32,4274
Euro 34,4660
Altın 2.487,54
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Açık
Erzurum
22°C
Açık
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Hayali hayata geçirecek dönüşümü başlattık”

Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Hayali hayata geçirecek dönüşümü başlattık”
A+
A-
11 Mart 2019 19:15

Dr. Ömer Çomaklı ile Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Atilla Keskin TRT Erzurum Radyosunun konuğu oldu.

Rektör Çomaklı, misafir ettiği konukları ve yayına taşıdığı konu başlıkları ile şehrin nabzını tutan TRT Erzurum Radyosunun canlı yayınına katıldı. Atatürk Üniversitesinde başlayan dönüşümden geliştirilen projelere, bilimsel çalışmalardan kültürel faaliyetlere kadar birçok konuda bilgi paylaşımında bulunan Rektör Prof. Dr. Çomaklı, merak edilen soruları içtenlikle yanıtladı.

Genel bir değerlendirme yapan Çomaklı; çok güçlü akademik, fiziki, teknolojik, bilişim ve laboratuvar altyapısına sahip olduklarını, bundan sonraki süreçte yöneldikleri konunun eğitimde kalite anlayışını ön planda tutmak olduğunu vurguladı.

REKLAM ALANI 8

Göreve geldikleri günden itibaren “Yeni Nesil Üniversite” anlayışını gündemlerine aldıklarını, 2018 yılının Şubat ayında ise ilk adımı attıklarını belirten Rektör Çomaklı, geçtiğimiz günlerde “Tasarım ve Dönüşüm Projesinin 11. arama konferansını düzenlediklerini söyledi. Yeni YÖK Vizyonunun bir gereği olarak üniversitenin akademik ve fiziki imkânlarının geliştirildiğinin altını çizen Çomaklı “dünya üniversiteleri ile rekabet edebilecek bir üniversite olma” hedefine doğru emin adımlarla ilerlediklerini aktardı.

“İçinde Bulunduğumuz Topluma Değer Sağlama Gayreti İçindeyiz”

Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Atilla Keskin ise üniversitenin, Erzurum’da bulunan kamu kurum ve kuruluşları, siyasiler, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve eğitimcilerin katkıları ve yol göstericiliğinde, içinde bulunduğu topluma değer sağlamaya ve Atatürk Üniversitesinin yükseköğretimde dünya ile rekabet edecek evrensel politikalarına hizmet etmeye devam edeceklerini ifade etti.

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.