Dolar 32,3307
Euro 35,0310
Altın 2.282,61
BİST 8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

Merkel ile Putin görüştü

Merkel ile Putin görüştü
A+
A-
18 Ağustos 2018 23:20

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Almanya Şansölyesi Angela Merkel, başkent Berlin ’in kuzeyindeki Meseberg Sarayı ’nda bir araya geldi. İki lider görüşme öncesi basına kısa bir açıklamada bulundu. Merkel Putin ’in ziyareti hakkında, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ’le gerçekleştireceğimiz görüşmede Suriye ’deki iç savaş, İran meselesi, genel güncel insan hakları meselelerini ele alacağız. Yine enerji alanındaki işbirliğimizin devamı konularını ve Doğu Ukrayna problemlerini görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.

Putin ise görüşmede Almanya ve Rusya arasındaki ilişkileri değerlendireceklerini belirterek, “Almanya ’yla ticaretimiz yüzde 22 artarak 55 milyar dolara yükseldi. Rusya ’da faaliyet gösteren 5 bin civarındaki Alman işletme 50 milyar dolarlık iş hacmine ulaştı. Almanya Rus enerjisinin önemli alıcılarından biri” şeklinde konuştu. İki ülke arasındaki ticaretin her geçen yıl artarak devam ettiğini belirten Putin, “Almanya ’ya Rus gazı satışı her sene artarak devam ediyor. Rusya, genel olarak Avrupa ’ya devamlı bir enerji satıcısı olma konumunu koruyor ki Nordstream 2 (Kuzey Akımı 2) önemli bir ticari yatırım. Suriye ’nin istikrarı da bizim için çok önemli. Bütün bu konuları ikili görüşmelerde ele alacağız” dedi.  

Mahmut Tosun
 

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.