Dolar 32,3234
Euro 35,0716
Altın 2.282,24
BİST 9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

Küçük Emir'den şehit babaya gözyaşı

Küçük Emir'den şehit babaya gözyaşı
A+
A-
9 Mart 2019 00:10

Iğdır’da Türkiye-İran sınırında yer alan Gökay Hudut Birliği’nde arkadaşının silahından çıkan kurşunla şehit olan 33 yaşındaki Uzman Çavuş Samet Özkan’ın cenazesi, memleketi Adana’ya getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu baba ocağına getirildiği sırada şehidin annesi Selma ve babası Mehmet Özkan ve sevenleri yasa boğuldu. Şehit babası Mehmet Özkan’ın oğlunun naaşını öpmesi ise yürekleri dağladı. 

Şehidin cenazesi baba evinin ardından merkez Seyhan ilçesine bağlı Kayışlı Mahallesi Mezarlığı’na götürüldü.
Mezarlığa defnedilmek için şehit Samet Özkan’ın cenazesinin getirildiği sırada eşi Dilan Özkan, yanındakilerin desteğiyle güçlükle ayakta durabildi. Dilan Özkan’ın, “Emir seni çok seviyor. Oğlun sensiz ne yapacak” sözleri ise yürek burktu. Şehidin annesi Selma Özkan, “Samet’im, ciğerimin köşesi. Keşke ben ölseydim” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Acılı baba ise cenaze namazının kılındığı esnada için için gözyaşı döktü.

Küçük Emir babasına son kez baktı
Şehidin oğlu Muhammet Emir ise babasını son kez gördü. Küçük Muhammet Emir’in, babasının fotoğraflarına bakarken gözyaşı dökmesi ise yürekleri dağladı. Muhammet Emir’in ağladığını gören şehidin annesi Selma Özkan, “Sen ağlamayacaksın Muhammet Emir” diyerek feryat etti. 

REKLAM ALANI 8

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı omuzlara alınarak defnedilmek üzere mezara götürüldü. Şehidin cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Emniyet Müdür Zafer Aktaş, Adana Büyükşehir Başkanı Hüseyin Sözlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, milletvekilleri ve askeri erkan katıldı.  

Rüşan Anıl Atar

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.