Dolar 32,5771
Euro 34,7943
Altın 2.511,15
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

KAYAK TAKIMLARINA BAKIM ŞART…

KAYAK TAKIMLARINA BAKIM ŞART…
A+
A-
26 Ekim 2019 18:46

Erzurum’da Aralık ayı itibariyle kayak sezonu açılacak… Karspor firma sahibi Atakan Alaftargil’de kayak severlere uyarılarda bulunarak ‘’’her kayağın her yıl bakıma ihtiyacı var.’’ dedi.

Ejderhaber/Gizem ÖNER

KAYAK TAKIMLARI 4 AŞAMADA YENİLENİYOR
Kış mevsiminin gözde sporlarından olan kayak; tüm vücut kaslarını çalıştırması, dikkati geliştirmesi ve vücut – denge koordinasyonunu güçlendirmesi sayesinde pek çok sporseverin ilgisini çekiyor.
Sezonun ilk karının Palandöken’e düşmesiyle birlikte de kayak takımlarına yapılan bakım önem kazandı.
Bakım sırasında kayak takımları 4 işlemden geçiyor. Karspor firma sahibi Atakan Alaftargil bu işlemleri sırasıyla anlattı. Alaftargil; ‘’takımlar önce zımpara denilen işlemden geçiriliyor. Bu uygulama, kayağın altındaki pisliklerin temizlenmesi açısından önemli.’’ İfadelerini kullandı.
Temizleme işleminin ardından da kayak takımları taş işlemine geçiriliyor. Bu işlemle de kayağın altındaki dişler açılıyor. Alaftargil; ‘’taş işlemi kayakların yan çeliklerini keskin hale getiriyor. Yine zımpara eşliğinde yapılan bu uygulamayla birlikte kayağın hem altı hazır hale geldi, kayganlık özelliğini yeniden kazandı, hem de kesme kısmında da kayak takımları yeni alınmış hale gelmiş olur.’’ Dedi.
Kayak takımlarına yapılan bakım bununla da bitmiyor. Son işlem olarak takımlara vaks işlemi de uygulanıyor. Bu işlemle de kayağın altındaki boşluklara dolgu yapılıyor. Takım, yeni alınmış hale geliyor.
Taş ve zımparada açılan deliklere vaks işlemi uygulanıyor. Bu uygulamayla kayağın altı parlatılarak sıfır görünümlü hale getiriliyor… Bakım işlemi vaks uygulamasıyla sona eriyor.

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.