Dolar 32,3652
Euro 34,9611
Altın 2.325,56
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 14°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
14°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

İstiklal Marşının 98. yıldönümü etkinlikleri

İstiklal Marşının 98. yıldönümü etkinlikleri
A+
A-
12 Mart 2019 13:30

Şenkaya’da İstiklal Marşının Kabulünün 98. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi.

Program Şenkaya İMKB 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Konferans salonunda düzenlendi. Programa İlçe Kaymakamı Çağlar Tekin, Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Akif Yorulmaz, kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirtir konuşmasını tarih öğretmeni Emrah Kumsar yaptı. Kumsar konuşmasında, “Milli marşların temelinde tarih olayları vardır. Bizim milli marşımız da kurtuluş savaşını konu almaktadır. Milletimizin uyanışını, cesaretini, düşmana karşı onurlu mücadelesini ve zaferini anlatmaktadır. İstiklal Marşı ve bağımsızlık duygusu atalarımızdan bize kalan en önemli mirastır. Bizlerde bu mirası gelecek kuşaklara aktarma ile yükümlüyüz.” dedi.

REKLAM ALANI 8

Günün anlam ve önemini belirtir konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatı anlatıldı.

Program müzik dinletisi ile sona erdi.

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.