Dolar 32,3307
Euro 35,0310
Altın 2.282,61
BİST 8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

İspir’de kitapları özgür bırakan proje

İspir’de kitapları özgür bırakan proje
A+
A-
20 Temmuz 2019 09:39

İspir’de kitapları özgür bırakan proje 

Erzurum’un ispir ilçesinde bir grup kitapsever ispir Esmek Müdürü Veysel Karanî Kara öncülüğünde ‘ispir okuyor’ projesi hayata geçirdi. Kitap oku geleceğini doku anlayışıyla başlatılan proje kapsamında yüzlerce kitap vatandaşlara ulaştırılıyor. Öyle ki vatandaşların ilçede her an bir kitapla karşılaşması an meselesi.  İlçe sakinleri ise projeden oldukça memnun. 

Ejderhaber.com/Hamza YAŞAR

Türkiye’de son yıllarda kitap okuma alışkanlığı oluşturmak için çeşitli projeler gerçekleştirildi. Ancak en sıradışı ve anlamlı kitap okuma projesi Erzurum’un İspir ilçesinde hayata geçirildi. “ispir okuyor” adı verilen okuma projesi ile bütün ispirliler kitapla buluşuyor. Projeden haberdar olan ispirli kitapseverler yüzlerce kitap hediye etti. Vatandaşlar içinkitaplar özel notlar yazılarak hazırlandı. Hazırlanan kitapların üzerine  ; “ben özgür bir kitabım ve geldiğim yerdeki özgür okuyucu sana ulaşabilmem için beni özgür bıraktı. Daha fazla okuyucuya ulaşabilmek için İspir’i geziyorum. Sende beni okuduktan sonra tekrar serbest bırakırsan çok sevinirim. Kitabın içinde sana ait bir şey var kalemine dokun ve duygularına beni de ortak et.” Notu da eklendi. Ve kitapların içerisine kitapları okuyan vatandaşların duygu ve düşüncelerini paylaşabilmesi için özel kâğıtlar konuldu.

Kitaplar, ilçenin her yerinde karşınıza çıkabilir!

Projede en önemli literatür ise insanların her an kitapla buluşmasını sağlamak. Bu kapsamda İspir’i karış karış gezen kitapsever grup, özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandıkları sosyal alanların her noktasına kitapları bırakıyor. Kahveneler başta olmak üzere, piknik alanları, parklar ve daha nice sosyal alana bırakılan kitaplar okunmak için vatandaşları bekliyor. Kitabı okuyan vatandaşlar proje hakkında duygu ve düşüncelerini kendileri için bırakılan özel kâğıtlara yazıyor. Projeye genciyle yaşlısıyla bütün ilçe sakinleri katılıyor. Bu örnek projeden memnun olduklarını belirten ilçe sakinleri projenin kitap okuma alışkanlığının oluşması için yerinde bir uygulama olduğunu belirtiyor. Projeye öncülük eden ispir Erzurum Sanat ve Meslek Edindirme Kursları Müdürü Veysel Karanî Kara’da, hayata geçirdikleri projedeki amaçlarının her an her yerde kitap okumanın yaygınlaşması sağlamak olduğunu söyledi. Ayrıca Veysel Karanî Kara, projedeki bir sonraki amaçlarının İspir’in tüm köylerine de kitapları bırakmak olduğunu açıkladı. Tamamen bağımsız olarak başlatılan sosyal sorumluluk projesi sosyal medyada da büyük destek buldu. Sizlerde bu örnek projeye kitaplarınız ile destek olabilirsiniz.

REKLAM ALANI 8
REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.