Dolar 32,6103
Euro 34,8380
Altın 2.502,22
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

İnşaat Sektörünün Yaptığı Dev Kampanyada Ev Alacaklar İçin Yüzde 35'e Varan İndirim Yapılacak

İnşaat Sektörünün Yaptığı Dev Kampanyada Ev Alacaklar İçin Yüzde 35'e Varan İndirim Yapılacak
A+
A-
28 Ağustos 2018 11:55

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, gayrimenkul alanındaki kampanya kapsamında, projelerin satış fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapılacağını ve 120 ay vade uygulanacağını bildirdi.

KAMPANYA 31 EKİM’E KADAR SÜRECEK

Konuttaki dev kampanyanın tanıtım töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Kampanya 29 Ağustos’ta başlayacak. 31 Ekim’e kadar sürecek. Şimdi stok noktasında, net bir rakam veya bir stok sayısı var mıdır derseniz veya stoğu neye göre belirliyorsunuz? Bu bakış açısına bağlı. Bu kampanya 100 bin konutu içeriyor.

KAMPANYA 100 BİN KONUTU İÇERİYOR

100 bin konutta da kota var. Yani yaklaşık yüzde 25’i kadar. Tabi bunu inşallah sektör temsilcilerimiz arttıracaktır. Bugün buradan sözünü alırız inşallah. Şu anki kampanya şartları 100 bin konut ve bunun yaklaşık yüzde 25’i diye düşünebiliriz.”

6 AY SONRA PEŞİN ÖDEYENE YÜZDE 35 İNDİRİM SAĞLANACAK

REKLAM ALANI 8

Kampanyada en çok dikkat çeken kısım ise vatandaşın döviz veya altından gayrimenkule yönlendirilmesi. Peşinat tutarının döviz veya altın cinsinden yatırılması durumunda o günün Merkez Bankası kuru dikkate alınacak. Kampanyada alıcıya 6 ay sonra peşin öderse yüzde 35, 12 ayda ise 25 indirim sağlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “Minimum yüzde 10 peşinat alınacak. Bu peşinatla alakalı, bugün dövizde veya altında yatırımını değerlendiren vatandaşımızla alakalı şöyle bir durum söz konusu. Altını ve dövizi bugünkü kurdan neyse bu kur bir kenara koyulacak ve süreç içerisinde diyelim ki dövize ve altına artış geldi, bu artış kadar daire fiyatından bedel düşülecek. Dolayısıyla hiç kimsenin şu saatte dövizini, altınını kenarda tutmasını gerektiren bir durum söz konusu değil.”

ÖRNEĞİN 1 MİLYON LİRALIK BİR DAİREDE İNDİRİM NASIL OLACAK

Dairenin fiyatı: 1 milyon lira

İndirimli fiyat: 900 bin lira

Peşinat: 90 bin lira

Aylık taksit: 7.673 lira

Borcun 12. ayda kapanması seçeneği

İndirim oranı: Yüzde 55



REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.