Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 22°C

Google, Londra Mahkemesi'nde aklandı!

Google, Londra Mahkemesi'nde aklandı!
A+
A-
9 Ekim 2018 08:16

Google’a, İngiltere ve Galler ’deki 4 milyon iPhone kullanıcısının kişisel verilerini izinsiz olarak kullanması suçlamasıyla dava açılmıştı. Davacılara göre 2011 haziranı ile 2012 yılının temmuz ayları arasında Safari uygulamasının gizlilik ayarlarını yok sayan Google, kullanıcıların internet tarama verilerine izinsiz olarak ulaştı.

Londra ’daki mahkemede Google ’ın kullanıcıların kişisel verilerini izinsiz olarak kullanması hakkında açılan dava sonuçlandı. Hâkime göre Google kullanıcı verileri konusunda aklanmış oldu.

GOOGLE KULLANICI VERİLERİ KONUSUNDA HAKSIZ MI?
Tüketici hakları savunucusu olan Richard Lloyd “Google, bize borçlusun!” diyerek sayıları 4,5 milyona ulaşan kişinin Safari internet tarayıcısının ayarlarını hiçe sayan Google ’dan etkilendiğini öne sürdü. Kişisel verileri izinsiz kullanılan her kişi için yüzlerce dolar ödeme yapılması gerektiğini vurguladı.

Yaklaşık 20 bin kişinin Lloyd ’un kampanyasına destek verdiği davada Google, bu suçlamaların asılsız olduğunu ve bu davadan bir sonuç alınamayacağını belirtmişti. Davanın sonuçlanmasıyla birlikte Richard Lloyd “Kişisel verilerin izinsiz bir şekilde kullanıldığı açık olarak ortadayken mahkeme milyonlarca insanı tazminat dahi talep edemeyecek bir durumda bırakmıştır.” dedi.

Ayrıca Google ’ın iş modeline değinen tüketici hakları savunucusu “Google ’ın iş modeli, tüketicilere uygun reklamları belirlemek için kişisel verileri kullanmaya dayanmaktadır ve bu verileri kullanmadan önce izin istemelidir.” diyerek kararın haksızlığına dikkat çekti.

“MAHKEME KARARINI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ”
Google ise dava sonucunda yaptığı açıklamada “Kullanıcılarımızın gizliliği ve güvenliği bizim için çok önemlidir. Haksız ve gerçek dışı olan bu iddiaların mahkeme tarafından reddedilmesini memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

REKLAM ALANI 8

REKLAM ALANI 5
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.