Dolar 32,3266
Euro 35,0806
Altın 2.297,91
BİST 8.987,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ETSO'da Kadınlar Günü etkinliği

ETSO'da Kadınlar Günü etkinliği
A+
A-
8 Mart 2019 17:46

ETSO Meclis Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, KGK üyelerinin yanı sıra, kendi işletmesini açmayı düşünen ev hanımları ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açış konuşmasını yapan TOBB ETSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Feride Eda Çalıkuşu, Kadın Girişimciler Kurulu olarak sadece 8 Mart’ta değil, yıl içerisinde düzenleyecekleri farklı etkinliklerde bir araya geleceklerini ve iş dünyasının içinde olmayı, çalışmayı, üretmeyi ve istihdam sağlamayı düşünen kadınlara rehber olacaklarını ve tecrübelerini paylaşacaklarını söyledi.

Kadınların iş hayatında daha fazla etkin rol oynamasının gelecek adına umut verici olduğunu dile getiren Çalıkuşu, “Artık dünya ekonomik anlamda büyük bir yarışın içerisinde Bu yarışta yer almak için katma değeri yüksek ürünler üretmek ve pazarlamak şart… Ürettiğimizi de kolay pazarlayabilmek için inovasyona da aynı değeri vermeliyiz. Kadınlarımız iş hayatının içerisinde daha fazla yer alırsa sözünü ettiğimiz bütün bu şeyleri daha kolay yapacağımız kanaatindeyim. Her alanda kendini ispat etmiş Türk kadının gücü, ekonomimize de büyük güç katacaktır” diye konuştu.

Programda daha sonra, “Bir Kadın Bir Kariyer” isimli panelde, başarılı kadın girişimciler başarı hikayelerini anlattılar. ETSO KGK Başkanı Feride Eda Çalıkuşu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın Kırsal Kalkınma bileşeni olan IPARD projeleriyle destek alarak, Erzurum’da kendi işletmelerini kuran kadın girişimciler başarı hikayelerini anlattılar ve tecrübelerini paylaştılar. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) kanalıyla aldıkları IPARD destekleriyle kurdukları işletmeler hakkında bilgiler veren kadın girişimciler, panel sonunda kendilerine yöneltilen soruları cevaplandırdılar.

REKLAM ALANI 8

ETSO KGK VE ABBM’nin ortaklaşa düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınla Günü etkinliğinin öğleden sonraki bölümünde ise kadınlara Diksiyon ve Davranış Eğitmeni İsmet Topaloğlu tarafından, ‘İş Hayatında İletişimin Önemi’ konulu bir seminer verildi. Kadın girişimciler seminerde, iş hayatında iletişimi güçlü insanların elde ettiği başarılardan söz eden İsmet Topaloğlu’nu büyük bir ilgiyle takip ettiler.

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.