Dolar 32,3697
Euro 35,0071
Altın 2.325,73
BİST 9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Erzurum-Bingöl karayolu çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı

Erzurum-Bingöl karayolu çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı
A+
A-
28 Şubat 2019 10:29

Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkisini artıran yoğun kar yağışı yolları kapadı, hayatı adeta felç etti. Erzurum-Bingöl karayolu çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzurum mitingi için çevre illerden gelecek görevli polis ekipleri yolda kaldı.

Bölgede gece saatleri itibariyle etkisi gösteren kar ve tipi birçok yolun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Erzurum-Bingöl karayoluna çığ düşmesi nedeniyle ulaşıma kapanan Erzurum-Çat-Karlıova-Bingöl yolunda araç kuyruğu oluştu. Yolun ulaşıma açılması için Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekipleri iş makineleriyle çalışma başlattı.

Kar ve tipi Erzurum şehir merkezinde de hayatı olumsuz yönde etkiledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Erzurum mitingi için çevre illerden gelecek polis ekipleri Erzurum-Bingöl ve Erzincan-Erzurum karayolunda yolun kapanması dolayısıyla yolda kaldı. Erzincan-Erzurum karayolunda trafik polislerini taşıyan otomobil ise takla attı. Kazada 4 polis memuru hafif yaralandı. Güzergahlarda karla mücadele çalışmaları sürüyor.

REKLAM ALANI 8

Öte yandan kar ve tipi altında sabah saatlerinde Erzurum’da okula giden çocuklar okulların tatil edilmemesine tepki gösterdi. Bazı çocuklar, “Valim okulları tatil et” diye seslendi.

Bölgede ayrıca, Bayburt-Erzurum karayolunun Kop Dağı Geçidi’nde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava buzlanmaya neden oldu. Buzlanmaya bağlı olarak ağır tonajlı bazı araçlar yolda kaldı. Kop Dağı Geçidi’nde can ve mal kaybı yaşanmaması için tedbir alan Bayburt Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri, çekici türü araçları tedbir amaçlı bekletiyor.

Karayolları ekipleri buzlanmanın yaşandığı alanlarda tuzlama çalışması yaparken, trafik ekipleri de trafiği kontrollü olarak sağlıyor.

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.