Dolar 32,3675
Euro 34,9594
Altın 2.325,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 14°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
14°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Erdoğan, McKinsey Tartışmalarına Son Noktayı Koydu: Danışmanlık Hizmeti de Almayacağız

Erdoğan, McKinsey Tartışmalarına Son Noktayı Koydu: Danışmanlık Hizmeti de Almayacağız
A+
A-
6 Ekim 2018 23:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Kızılcahamam kampında ekonomi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “McKinsey tartışmaları ile ilgili, “Bütün Bakan arkadaşlarıma, ‘Bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız’ dedim. Hiç gerek yok, biz bize yeteriz.” dedi.

Erdoğan ekonomiye ilişkin şunları söyledi:

“TÜRKİYE’DE EKONOMİ İLE ALAKALI MANİPÜLASYON VAR”

Filistin’den girdi sonra rotayı krize çevirdi. Türkiye’de kriz yok. Türkiye’de ekonomi ile alakalı bir manipülasyon var. manipülatif bir hareket var. Bununla bir fatura kesmeye çalışıyorlar sen de bunların arasındaki yerini alıyorsun. Güya resmi ziyaret yaptığımız ülkelere bize para vermeleri için yalvarıyormuşuz. Biz yatırımcı davet etme çalışmaları yapıyoruz. Bir insan ekonomiden bu kadar habersiz olursa böyle saçmalar. Bu işin yöntemi mecraları kuralları bellidir. Biz ülkemizin potansiyelini anlatıyoruz. Yatırım daveti başka şey para istemek başka şeydir.”

“TÜRKİYE BORCUNA SADIKTIR”

Her türlü desteğe, katkıya açığız. Bunun bedelini egemenliğimize ve geleceğimize göz dikerek ödetmeye çalışmasınlar. Türkiye borcuna sadıktır, yeter ki işi diyet borcuna döndürmesinler. İşte o zaman külahları değişiriz.

REKLAM ALANI 8

“KİMSE TÜRKİYE’Yİ ULUSLARARASI KURULUŞLARIN BOYUNDURUĞU ALTINA SOKAMAZ”

Ak Parti döneminde ülkemizi diyet borçlarından kurtarana kadar çok mücadeleler ettik. Son günlerde finansal danışmanlık hizmeti alınan bir şirket üzerinden yapılan tartışmalar güya bizi töhmet altında bırakarak aslında örtülü bir şekilde ülkemizi aynı cendereye sokma girişiminden ibarettir. Ama biz bu oyuna gelmeyiz Bu can bu tende oldukça hiç kimse Türkiye’yi yeniden uluslararası kuruluşların boyunduruğu altına sokamaz. Ana muhalefetin başındaki zat şunu da çok iyi bilsin Sınırlarımız içinde bayrağımızın dalgalanması konusunda ne kadar kararlıysak bu konuda da aynı hassasiyete sahibiz, onu seninle de paylaşmayız. Ekonomik bağımsızlık olmadan siyasi bağımsızlığın olmayacağını biz çok iyi biliyoruz.

ERDOĞAN, MCKİNSEY TARTIŞMALARINA SON NOKTAYI KOYDU

Erdoğan, “McKinsey tartışmaları ile ilgili, “Bütün Bakan arkadaşlarıma, ‘Bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız’ dedim. Hiç gerek yok, biz bize yeteriz.” dedi.

NE OLMUŞTU

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı (YEP) bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışacaklarını belirtmişti. McKinsey ile çalışma kararı tepki almış ve ekonominin bir Amerikan şirkete emanet edildiği söylemleri yükselmişti. Bunun üzerine Albayrak “Ofisin başında biz varız. Sadece danışmanlık alacağız” açıklamasında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaşanan tartışmalara son noktayı koyarak McKinsey’den danışmanlık hizmeti de almayacağımızı açıkladı.

MCKINSEY NEDİR?

McKinsey & Company; dünyaca ünlü işletmelere, kamu kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve kar amacı gütmeyen kuruluşlara hizmet veren global bir yönetim danışmanlığı firmasıdır. Şirket 9000’den fazla danışman ve yaklaşık 2000 araştırma ve bilgi profesyonelinden oluşuyor. McKinsey’in 60’tan fazla ülkede ofisi bulunuyor ve bu ofislerde 130 farklı dilden çalışana sahip.



REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.