Dolar 32,3310
Euro 35,0618
Altın 2.285,03
BİST 8.986,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

Eğlendirirken öğreten oyuncaklar görücüye çıktı

Eğlendirirken öğreten oyuncaklar görücüye çıktı
A+
A-
27 Şubat 2019 11:27

Hem çocukların hem yetişkinlerin eğlencesi olan binlerce oyuncak görücüye çıktı. Çocukların zihinsel gelişimine ve eğitimine katkı sağlayacak oyuncaklar da fuarda yer buldu. 1 Mart’a kadar devam edecek olan fuarda hediyelik eşya perakendecileri, büro ve okul tipi kırtasiyecileri, kreş ve anaokulu yöneticileri, eğitim kurumları, eğlence merkezi ile elektronik satış mağazaları yetkilileri bir araya geldi.

Oyuncakçılar Derneği (OYDER) tarafından desteklenen fuara gelen ziyaretçiler; aksiyon ve karakter oyuncakları, oyun hamuru, puzzle, kart oyunları, plastik, metal ve ahşap oyuncaklar, uzaktan kumandalı robotlar, peluşlar, zekâ oyuncakları, çantalar ve son teknoloji ürünleri yakından inceleme fırsatı buldu.

“Oyuncak bir eğitim aracıdır”

Fuarda açıklamalarda bulunan Oyuncakçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Esin Yürür, eğitici, öğretici oyuncakların fuarda ilgi gördüğünü belirterek, “Eğitici oyuncaklar fuarda önemli bir yer tutuyor, oyuncak bir eğitim aracıdır. Geçmişte dijital oyuncaklara bilgisayar, tablet gibi şeylere olan kaymayı aileler pek hoş karşılamadı, çocukların eğitimine destek veren oyuncaklara daha çok bir eğilim var. Ebeveynlere çocukları için oyuncak seçerken önemli bir iş düşüyor. Doğru ve kaliteli oyuncağı çocuklarına vermeleri gerekiyor. Doğru oyuncakları seçerken oyuncağı nerden aldıklarına, markalarına dikkat etmelerini öneriyorum. Oyuncak gıda maddesinden daha önemli, çünkü söz konusu olan çocuğunuz. Oyuncağın içinde ne madde olduğu ne gibi fonksiyonları olduğu gibi detayları üzerinde okuyarak satın almak gerekiyor” dedi.

“Oyuncaklar dikkat ve beceriyi artırır”

Fuarda oyuncaklarını sergileyen bir firmanın sahibi Ahmet Cihat Nişancı oyuncakların çocuklarda dikkat, konsantrasyon, düşünme becerileri gibi özellikleri geliştirdiğine dikkat çekerek çocukların gelişimine katkı sağladığını belirtti. Kendi çocuklarının kullanabileceği oyuncakları aynı hassasiyetle sergilediğini de belirten Nişancı, oyuncakların bir yandan eğlenirken bir yandan zeka gelişimine de yardımcı olduğunu ifade etti.

REKLAM ALANI 8

Bir başka firmanın yetkilisi Arif Berk de sergiledikleri birçok oyuncağın ailelerle çocuklarının birlikte oynayabilecekleri oyuncaklar olduğunu dile getirerek, ebeveynlerde çocuklarıyla beraber zaman geçirerek çocuklarının eğitimine eğlenerek katkı sağladığını belirtti.

Oyuncak fuarı 1 Mart’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak  

Murat Ergin – Uğur Çetin

 

 

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.