Dolar 32,3310
Euro 35,0618
Altın 2.285,03
BİST 8.986,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

'Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteriyim' dedi, Ali Koç'u 10 bin TL dolandırdı

'Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteriyim' dedi, Ali Koç'u 10 bin TL dolandırdı
A+
A-
27 Şubat 2019 11:20

Dolandırıcılık suçundan çok sayıda sabıkası bulunan S.Y. (47) hakkında, 2015 yılı içerisinde Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, iş adamları Tavit Köletavitoğlu ile Mehmet Yiğit Şardan’ın da aralarında bulunduğu 9 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’un da aralarında bulunduğu 6 kişi müşteki, 3 kişi de mağdur olarak yer aldı.

“Yardım topladıklarını söyleyerek para istedi”
İddianamede, şüpheli S.Y.’nin, 2015 yılı içerisinde farklı numaralı hatlarla iş adamları, şirket yöneticisi ve sekreterleriyle irtibata geçerek kendisini dönemin Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fatih Kasırga, Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan, milletvekilleri Osman Ören, Cengiz Yavilioğlu, Muzaffer Aslan ve Atatürkçü Düşünce Derneği yetkilisi olarak tanıttığı ve ihtiyaç sahibi kişilere yardım topladıklarını söyleyerek para talep ettiği anlatıldı. 

Mağdur ve müştekilerin ise belirli miktardaki paraları şüpheli S.Y. ve olaydan sonra ölen annesi F.Y.’nin adına kayıtlı banka hesaplarına yatırdıkları kaydedildi.

36 bin 500 lira göndermişler
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç tarafından hesaplarına 10 bin lira gönderildiği kaydedilirken, iş adamlarının da aralarında bulunduğu 8 kişi tarafından ise hesaplarına toplamda 26 bin 500 lira gönderildiği vurgulandı.

Suçlamaları kabul etmedi
UYAP üzerinden yapılan kontrolde, şüpheli S.Y.’nin benzer eylemleri nedeniyle hakkında kesinleşmiş ve sürmekte olan yargılamalar ile soruşturmalar bulunduğu, şüphelinin ise suçu işlemediği yönünde kendisini savunmaya yönelik ifade verdiği kaydedildi.

90 yıl kadar hapsi istendi
Şüpheli S.Y. hakkında 9 müşteki ve mağdura yönelik ayrı ayrı “nitelikli dolandırıcılık” suçundan toplamda 27 yıldan 90 yıla kadar hapis cezası istendi. 

REKLAM ALANI 8

İddianame, gönderildiği Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Başka bir suçtan Artvin Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan şüpheli, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.  

Gamze Erdemir

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.