Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

Ayvalı da festival coşkusu

Ayvalı da festival coşkusu
A+
A-
25 Ağustos 2018 14:25

Geleneksel Meyve ve Sebze festivali yapıldı.

Erzurum ’un Oltu İlçesi ’ne bağlı Ayvalı Köyü ’nde düzenlenen geleneksel 9. “Organik Meyve ve Sebze Festivali” yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Sabahın erken saatlerinde Sersis Mezrasına akın eden köylüler, çadır kurup semaverlerini yaktılar. Oltu Cağ Kebaplarını hazırlayan köylüler, ‘Organik Meyve ve Sebze Festivali ’ni piknik gününe dönüştürdü.

REKLAM ALANI 8

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ayvalı festivalinde ikram edilen Elma, Armut, İncir gibi meyvelerin aromasına hayran kaldı. Başkan Sekmen “İlk defa bu kadar güzel meyveler yedim” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen köylülerle samimi sohbetleri Ayvalıları son derece mutlu etti. Başkan Sekmen köyde bulunan çocuklara oyuncak dağıttı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Ayvalı Köyü Dernek Başkanı Musa Demir, “Köyümüzde bu yıl 9. düzenlediğimiz şenliğimiz köyümüz bu sene biraz sönük geçiyor sebebi ise köyümüzde bir yıl içerisinde gençlerimizden rahmetli olanlar oldu. Oltu ’nun 65 köyü var fakat bizim köyümüz bu çevrede tekdir. Kalabalık ve çalışkanlığı ile ve meyvesi ile sebze ile tekdir. Şenliğimizin amacı da organik sebze ve meyve yetiştiriciliği ama iki yıldır havaların soğuk gitmesi nedeni ile festival tahine sebzelerimizi meyvelerimizi yetiştiremiyoruz. Bizim köyümüzün öyle bir özelliği var ki meyve ve sebzenin günü saati gelmediği sürece ne yaparsan yap bir saat önce bile yetiştirme şansın yok sera olsa bile. Ama bizim köyde yetişen meyve ve sebzelerdeki kalite ve aroma hiçbir yerde bulamasınız. Şenliğimize katılım hat safhadaydı, Bizleri yanlış bırakmayan köylülerim ve dışardan gelen misafirlerimin hepsine teşekkür ederim. Ayrıca Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirdiğimiz festivaldeki amacımız yılda bir kez de olsa sizlerle bir araya gelip hasret gidermektir” dedi.

Orman içerisinde güzel bir gün geçiren Ayvalı köylüleri ses sanatçısı Başak Kaya ’nın güzel türküleri ile güzel dakikalar geçirdiler.

Ayvalı köylüleri seneye buluşmak dileği ile sözleşerek ayrıldılar

Musa Demir Başkan Sekmen ’e şenliğe katılımından dolayı plaket verirken Sekmen ise Köy Muhtarı Durmuş Ay ve Köy Derneği Başkanı Musa Demir ’e birer çini işlemesi ve kahve takımı verdi.

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.