Dolar 32,3290
Euro 35,0728
Altın 2.298,20
BİST 9.058,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

Avustralya ’da çileklere iğne sokanlara 10 yıla kadar hapis istemi

Avustralya ’da çileklere iğne sokanlara 10 yıla kadar hapis istemi
A+
A-
18 Eylül 2018 20:26

Avustralya’da 6’dan fazla eyalette süpermarketlerde satılan çileklerin içerisinden dikiş iğneleri çıktı. Sağlık Bakanı olayı ‘kötü amaçlı bir suç’ olarak nitelendirirken Queensland eyaleti yetkilileri suçluyu bulana 100 bin Avustralya doları (457 bin TL) ödül vereceklerini duyurmuştu. Bugün Avustralya polisinden yapılan açıklamaya göre, olayın sorumluları 10 yıla kadar hapis cezasıyla çarptırılabilir.
Avustralya’nın yaşadığı en büyük gıda skandallarında biri olan olayla birlikte Yeni Zelanda’ya meyve ihracatını engelledi ve daha pazara sürülmemiş tonlarca meyvenin imha edilmesine yol açıldı. Birçok çiftlikte metal detektörler kullanmaya başlandı.

Çilek, elma, şimdi de muz 

Queensland’de 62 yaşındaki bir kadın, Mackay’daki bir süpermarkette bir muza iğne koyarken yakalandı. Olayın ardından polis ekipleri, zanlının akli dengesinin yerinde olmadığını açıkladı.
New South Wales emniyet sözcüsü Danny Doherty yaptığı basın açıklamasında, “Meyvelerin kirletilmesi veya bu suçun taklit edilmesi sektöre zarar veriyor. Meyvelere zarar verenler 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacaklar” dedi. 

New South Wales bölgesi polisi, 20’den fazla çilek sepetinin haricinde bir muz ve elmanın da içerisinden dikiş iğneleri çıktığını açıkladı. Ülkenin diğer eyaletlerindeki emniyet müdürlüklerinden de iğneli meyve vakası yaşandığı açıklandı ancak bununla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapılmadı.
Avustralya’da 115 milyon dolarlık bir değeri bulunan çilek sektörünün, sadece üretilen çok az bir kısmı komşu ülke Yeni Zelanda’ya ihraç ediliyor. Queensland Başbakanı Annastacia Palaszczuk da hükumete çiftçilerin korunması için 1 milyon Avustralya doları yardım yapılması gerektiğini söyledi.  

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.