Dolar 32,3292
Euro 35,0378
Altın 2.280,52
BİST 8.996,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

4 ’üncü ‘Avrasya Yükseköğretim Zirvesi ’ başladı

4 ’üncü ‘Avrasya Yükseköğretim Zirvesi ’ başladı
A+
A-
28 Şubat 2019 11:32

Avrasya Üniversiteler Birliği’nin (EURAS) desteği ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) katkılarıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Avrasya Yükseköğretim Zirvesi, (EURIE) Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. 3 binin üzerinde rektör, rektör yardımcısı, dekan ve akademisyenin katıldığı zirvenin açılış törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu birçok bakan ve milletvekili de katıldı. Programın sunuculuğunu ise, Türkiye’nin ilk insansı robotu Mini Ada yaptı.

“Nicelik de nitelik kadar artmalı”

Bu coğrafyada hem tarihi zenginlikleri hem de yükseköğretimde ki keşfedilmemiş yenilikleri hep birlikte ele alıp değerlendireceğiz diyerek cümlelerine başlayan Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) Başkanı Dr. Mustafa Aydın, “Bugün burada eğitime yön veren kurumlara yapacakları iş birliklerinde ve programlarda başarılar diliyorum. Bu iş birlikleri ve organizasyonlar yükseköğretimin ivme kazanması için son derece önemli. Geçmişten günümüze bilim ve birçok olgu değişime uğradı. Hepimizin de bildiği üzere dünya, yapay zekâ çalışmaları ile yeni bir teknoloji aşamasına doğru hızla ilerliyor. Teknoloji ile kendini revize eden yenidünyada veri üretiminden güvenliğe, savunmadan sağlığa, eğitimden bilişime ve yapay zekâya kadar her alan kendi ayakları üzerinde durabilmek için bu yeniliği bünyesinde barındırmak zorunda” dedi.

Günümüzde bağımsızlığı sağlam temellere oturtmak için tüm alanlarda yeterli teknolojiler geliştirmek gerekiyor diyerek konuşmasına devam eden Dr. Mustafa Aydın, “Savunma sanayisinde olduğu gibi her alanda kendine yeten, teknoloji tasarlayan, geliştiren, üreten ve ihraç eden ülkeler, ileri teknolojiye sahip olarak geleceği şekillendiriyorlar. Burada üniversitelere büyük görevler düşüyor. Gün geçtikçe tüm dünyada birçok üniversite açılıyor. Ancak üniversite sayısını ne kadar arttırsak da nicelikle beraber niteliği de arttırmak zorundayız. Niteliği geliştirmek konusunda ise ‘Üniversite Sanayi İşbirliği’ her geçen gün daha da önem kazanmaktadır” dedi.

“Üniversite sayısını 17 yılda 76’dan 206’ya çıkardık”

REKLAM ALANI 8

Avrasya Üniversiteler Birliği’ni (EURAS) çok önemli ve kıymetli bulduğunu söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bu zirvenin akademi hayatımıza önemli vizyonlar kazandıracağına inanıyor ve bu zirvenin hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Yükseköğretim kurumları ülkelerin geleceğe olan yürüyüşlerinde çok önemli misyon ifade ediyor. Bir ülkenin zamana yenik düşmemesi için üniversitelerin geleceğe bakan, yarının ihtiyaçlarını hızlıca değerlendirebilen dinamik bir sürece sahip olması gerekiyor” dedi.

2010 yılında kurulan Avrasya Üniversiteler Birliği’ni ülke için, ülkenin geleceği için çok anlamlı bulduğunu ifade eden Bakan Kasapoğlu, “Her ilimizde artık üniversite var. Pek çok ilimizde birden fazla üniversite var. 17 yılda üniversite sayısı 76’dan 206’ya çıkarttık” diyerek cümlelerini sonlandırdı.

“Ülkemizde her alanda çıtamız yükseliyor”

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “Dünyanın hangi noktasına giderseniz gidin bu topraklardan geçmiş, ömrünün bir kısmını bu topraklarda harcamış insanların diğer insanlar arasında hoşgörü ve kültür bakımından, adaletli ve duyarlı insanlar olduğunu göreceksiniz. Mayamızda bulunanları üniversitelerimiz, ilmi ve bilimsel bir şekilde, eğitimcilerimiz, öğrencilerimize iletmeye çalışıyor. Son yıllarda ülkemizde her alanda çıtamız yükseliyor. Tıptan havacılığa kadar birçok alanda son yıllarda yükselişimiz artarak devam ediyor” diye konuştu.


  

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.