Dolar 32,3669
Euro 34,9579
Altın 2.325,33
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

3330 Liraya Satılan Eskimiş Görünümlü Ayakkabı, Sosyal Medyada "Fakirlikle Alay Ediliyor" Tartışması Yarattı

3330 Liraya Satılan Eskimiş Görünümlü Ayakkabı, Sosyal Medyada "Fakirlikle Alay Ediliyor" Tartışması Yarattı
A+
A-
22 Eylül 2018 15:59

Bir İtalyan markanın yüzlerce euro’ya satışa çıkardığı eskimiş görünümlü ayakkabı modeli “fakirlikle alay ettiği” gerekçesiyle büyük tepki çekti.

YIPRANMIŞ, KİRLENMİŞ GÖRÜNÜMÜ VERİLEN AYAKKABI 530 DOLARA SATILIYOR

Venedik merkezli lüks moda markası Golden Goose tarafından üretilen “Superstar taped sneakers” model ayakkabı İtalya’da 375 euro’ya, ABD’de ise 530 dolara (yaklaşık 3330 liraya) satılıyor. Yıpranmış, kirlenmiş, bir bantla tutturulmuş görünümü verilen ayakkabının İtalyanca tanıtımında “bağcıklar kasıtlı olarak yıpratılmıştır” notu da yer alıyor.

ESKİMİŞ GÖRÜNÜMLÜ AYAKKABI, FAKİRLİKLE DALGA GEÇMEK OLARAK YORUMLANDI

Ayakkabıların ABD’deki satış fiyatı sosyal medyada yayılınca büyük bir tartışma yarattı. Eskimiş görünümlü bir ayakkabının 530 dolara satılması bazı Twitter kullanıcıları tarafından “fakirlikle dalga geçmek” olarak yorumlandı.

“ESKİ AYAKKABILARINI GİYMEK ZORUNDA OLANLARA KARŞI YAPILMIŞ GADDARLIK”

REKLAM ALANI 8

Sosyal medya kullanıcıları, gerçekten yeni ayakkabı almaya gücü yetmediği için parçalanana kadar eski ayakkabılarını giymek zorunda kalan insanlara karşı gaddarlık olduğunu savundu. Kimileri ise bunu “fakirliğin kutanması” ve “fakirlik fetişizmi” olarak yorumladı.

“LÜKS MARKALAR İNSANLARIN YOKSULLUK KAYNAKLI DERTLERİNİ PARAYA ÇEVİRİYOR”

‘Kapitalizmin zirvesi’ Bir Twitter kullanıcısı da “Fakirlik gerçek bir şeydir, ben eski püskü kıyafetlerim nedeniyle zorbalığa maruz kaldım, o zamanlar bu kıyafetler moda değildi. Şimdi ise lüks markalar çok sayıda insanın geçmişteki ve bugünkü yoksulluk kaynaklı dertlerini paraya çeviriyor” dedi.

“AYAKKABILARI 530 DOLARA SATMAK KAPİTALİZMİN ZİRVESİ”

Bir başkası da “Yeni ayakkabı almaya gücü yetmeyenlerinkine benzeyen ayakkabıları 530 dolara satmak kapitalizmin zirvesi” diye yazdı.

SOSYAL MEDYADA “BEĞENMİYORSANIZ ALMAYIN” YORUMLARI YAPILDI

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise tepkileri abartılı bulduklarını söyleyerek “Moda aptalcadır, ne olmuş yani?, “Beğenmiyorsanız almayın” gibi yorumlar yazdı.

2 YIL ÖNCE DE ESKİMİŞ GÖRÜNÜMLÜ BİR MODEL İLE TEPKİ ÇEKMİŞLERDİ

Golden Goose markası tartışmalarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Ancak aynı marka 2016’da da benzer şekilde eskimiş görünümlü bir ayakkabı modeli üretmiş ve yine tepki çekmişti.

“KAYKAYCI KÜLTÜRÜNDEN İLHAM ALDIK”

Şirket o dönemde yaptığı açıklamada “yıpranmış görünümün modadaki en büyük trendlerden biri olduğunu” söyleyerek kendini savunmuş ve bu modelde ABD’nin “Batı Yakası’ndaki kaykaycı kültüründen” ilham aldıklarını belirtmişti.

REKLAM ALANI 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.